1-7 Ağustos Emzirme Haftası kutlanmıştır. Hastalara eğitimler verilmiştir.
19 Ağustos 2024

emzirme haftası

Gelibolu Şehit Koray Onay Devlet Hastanesi, Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün ve emzirmenin önemini vurgulayan etkinlikler düzenledi. Hastanemizin Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Anıl Yalçın ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Melek Kara’nın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, anne sütü ile beslenmenin bebek sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekildi.

Emzirme, bebeklerin ilk altı ay boyunca ihtiyaç duyduğu tüm besinleri sağlayarak, bağışıklık sistemlerini güçlendirir ve yaşam boyu sağlık açısından temel oluşturur. Anne sütü, bebeklerin fiziksel ve zihinsel gelişimini destekleyerek, onları birçok hastalığa karşı korur. Ayrıca, emzirme anne ile bebek arasındaki duygusal bağı güçlendirir ve annelerin doğum sonrası iyileşme süreçlerini hızlandırır.

Etkinlikte konuşan Uzm. Dr. Anıl Yalçın, emzirmenin sadece bebekler için değil, anneler için de birçok fayda sağladığını belirtti. Dr. Melek Kara ise, emzirmenin doğru ve yeterli süre devam ettirilmesi gerektiğinin altını çizdi ve yeni annelere bu konuda rehberlik etmenin önemine değindi.

Gelibolu Şehit Koray Onay Devlet Hastanesi olarak, anne ve bebek sağlığını desteklemek amacıyla tüm annelere emzirmenin faydalarını anlatmak ve onları bilinçlendirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.